Skibotn 20- 21 juni (2009)

Skibotn, nord i Troms fylke, er et vakkert naturområde og i følge healer Mari Solei finnes selveste Engledalen i nord, også der. Derav tittelen og tematisk utgangspunkt for denne versjonen av Reisen. Skytsengler, hverdagsengler, og engler både med og uten skit på vingene, finner sitt uttrykk i spennet mellom sjamanisme og kunst. I små grupper på 8 personer ledes man gjennom storslått natur på søken etter engler. Hvem og hvor er de…?

Publikum ønskes velkommen, og blir renset med salvie. Deretter ledes de gjennom en oppmerksomhets øvelse. Reisen ønsker å poengtere at møtene underveis, både de iscenesatte og de som oppstår spontant, skal skje både på det indre og det ytre plan.

Ett sted får publikum bind for øynene og må ta i bruk andre orienteringssredskaper. Blir det lettere å se? Senere får man anledning til å sette uttrykk på nettopp slike opplevelser gjennom selv å tegne og male. Halvveis i løypa, dukker en dansende, eller kanskje en fallende engel? opp. Med bråe kast og med lyngen som myk landingsplass, ser vi en kvinne i bevegelse. Hun leker, med seg selv, med trærne, med oss. Inspirerer, lokker oss til å følge henne, tør vi…?

I en lavvo legger vi oss på mykt reinskinn, en gitarist spiller. Etterhvert begynner skuespiller og forfatter Maja fortellingen om sin hverdagsengel, hun som røyker og drikker svart kaffe. Hun som heter ‘mamma’…

 

Ide/Konsept/Regi: Anne Katrine Haugen og Heidi Haaker
Medvirkende: Anne Katrine Haugen (Danser, Koreograf og Healer), Heidi Greiner Haaker (Sjaman), Maja Bohne Johnsen (Skuespiller), Hans Christian Nitter (Musiker, klassisk gitarist), Healer, Peggy Ellingsen (Sanger, Kunstterapi), Marianne Nordnes (Danser og Koreograf), Silje Solheim (Danser og Koreograf), Mari Solei Bakken (Healer), Arnt Iversen (Helbreder)
Produksjon: Haugen Produksjoner
Språk: norsk og engelsk
Målgruppe: voksne
Antall Forestillinger: 4 forestillinger
Antall Publikum:13
Lengde: 2-3 timer
Støttet av: Fond for Utøvende Kunstnere, Tromsø Kommune

Mátki Reisen (2007)
Reisen: Den som ser  (2010)
Reisen: Den som ser #2 (2011)