928a340a-5edb-4d53-93fd-89d27de96cbc

XwomXnseX

Det sies at kvinnxrkroppen treffer en seksuell topp i midten av 40-årene. Så hva skjer når tre dansekunstnere og kvinnxr i alderen 48-57 år undersøker både det de har opplevd og det de har blitt fortalt rundt seksualitet?

XwomXnseX tar utgangspunkt i en serie soloer, selvstendige og tidvis sammensmeltede, basert på erfaringer – personlige, kollektive og delte. Historiene inkluderer både det å være skeiv, hormonelle endringer, ikke interessert i sex og å oppdage ny seksualitet. Ulike fortellinger om både personlige og sosiale traumer og lyster med utgangspunkt i egen seksualitet.

Alt i verden handler om sex, unntatt sex. Sex handler om makt.

– Oscar Wilde

 

Utøverne bruker begrepet kvinnxr som er oversatt fra det engelske begrepet womxn for å synliggjøre inkludering av trans- og nonbinære personer i sitt narrativ, og for å unngå nettopp den stereotypiske fremstillingen av kjønn og seksualitet i språket som de undersøker i prosjektet.Forestillingen er en videreutvikling og nypremiere av produksjonen som ble vist på Vårscenefest i 2023. Senere i 2024 vil det også være mulig å oppleve saunaversjonen.

Av og med: Liv Hanne Haugen, Meagan O’Shea, Anne Katrine Haugen

Margunn Kilde var med i første utgave av prosjektet. Hennes input er en viktig inspirasjon for det videre arbeidet.

 

Musikk: Nasra Omar
Lys: Øystein Heitmann
Dramaturgisk veiledning: Melanie Fieldseth
Kunstnerisk veileder: Margret Vilhjalmsdottir, Kristina Junttila
Kostymeansvarlig: Rune Hennum Nilssen
Produksjon: Haugen Produksjoner

 

Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Fritt Ord, Tromsø Kommune, Davvi-Senter for Scenekunst og Tromsø Kulturskole
Takk til K.J. Holmes og Caroline Grønbekk for bidrag inn i prosessen.

Foto: Jamie Bivard og Margunn Kilde