Haugen Frø 2 I.A Mæhlum

Frø Frø Frø

Et rop om hjelp fra frølageret på Svalbard kommer de tre små for øre, og gode råd er dyre. Samarbeid er eneste utvei for å berge liv og frø!

Urpremiere: 3 desember 2010 Rådstua Teaterhus Tromsø.
Spilledatoer: 3., 4. og 5. desember
Billetter: www.raadstua.no

Det snusfornuftige Sneglefrøet vil gjerne ta ledelsen, men det vil også Menneskefrøet, det som helst vil gjøre hva det vil når det vil… Løvetannfrøet er sønderknust da det oppdager at det ikke er et rosefrø! Hvordan komme videre etter en slik skuffelse og hvordan akseptere seg selv som man er?

Ved hjelp av tidsreiser, mot og samarbeid greier de tre frøene å ta seg inn i det iskalde frøhvelvet på Svalbard. Men hva er hemmeligheten som gjemmer seg inne i den aller minste av eskene, den som ligger inne i esken som er inne i esken, som er inne i esken…?

Info

Initiativtager og prosjektansvarlig: Anne Katrine Haugen
Regi, idé og tekst: Indra Lorentzen
Skuespiller, idé og tekst: Maja Bohne Johnsen
Koreografi, dans, idé og tekst: Anne Katrine Haugen og Liv Hanne Haugen
Scenografi og kostymer: Aslaug Juliussen
Søm: Ann-Jorunn Pedersen og Irina Prokopenko
Lysdesign: Øystein Heitmann
Komposisjon, arrangement og gitarer: Hans-Christian Nitter
Bass og arrangement: Christoffer Stangness
Perkusjon, bass og arrangement: Emil Bekkevold
Mastering: Stefan Noltermyer
Grafisk utforming: Anniken Romuld
Teknisk avvikling: Ariel Joshua Sivertsen
Foto: Ingun A. Mæhlum
Produksjon: Haugen Produksjoner
Produsentstøtte: Dansearena Nord
Språk: norsk
Lengde: 40 min
Målgruppe: 1-4 klasse og hele familien

  • Det er en enkel fortelling men med flere lag dype spørsmål. Her var det livsfilosofisk refleksjon over små og store spørsmål, formulert av bittesmå frø.  selv om det skjer av ulike replikker. Den temperamentsfulle dansen fryder de minste og scenografien som bare er noen pappesker blir virkningsfullt benyttet.

    Bladet Nordlys
  • …tre dyktige skuespillerne og danserne Anne Kathrine Haugen, Maja Bohne Johnsen og Liv Hanne Haugen, som framviser stram regi og på debuten i går var utrolig samspilte. Til et vakkert lydbilde skapt av Hans-Christian Nitter strålte løvetannfrøet, sneglefrøet og menneskefrøet som ved hjelp av den magiske frødansen endelig kom seg til frølageret på Svalbard.

    Bladet Nordlys

Støttet av: Norsk Kulturråd – fri scenekunst, Fond for Lyd og Bilde, Tromsø Kommune, SPENN, Fond for Utøvende Kunstnere, Sparebank 1 Nord-Norge