Haugen Nordområdebevegelsen 5 Liv Hanne Haugen Foto Nicolas Tourrence

Nordområdebevegelsen

Et dokudrama for et bevegelig scenerom

«Etter å ha bodd halve livet i tjukkeste Europa kom jeg for ett par år siden tilbake til Nord-Norge og oppdaget at hjemtraktene var blitt et satsings-område. Regjeringen hadde lansert den såkalte Nordområdesatsingen, periferien skulle bli det nye senter, nord skulle bli det nye sør. Som danse-kunstner er jeg spesialist i handling og velger å ta myndighetene på alvor. Derfor setter jeg igang Nordområde-bevegelsen, en folkelig paralell til myndighetenes Nordområdesatsing. Inspirert av en reise til Russland, møter med russiske kvinner både på denne og på andre siden av grensen og farfars pomorhandel satser jeg. Møtt opp og bli med!»

Liv Hanne Haugen

  • Liv Hanne Haugen har skapt et fantastisk konsept rundt forestillingen «Nordområdebevegelsen»… Den er overraskende, tankevekkende og morsom, og den bør samle folk.

    iTromsø Terningkast 5

Et sterkt stykke politisk scenekunst som setter fingeren på dilemma i den nordlige halvdelen, som de siste årene er blitt eksponert for massive investeringer vanlige folk ikke ser noe til. Nye handelsmuligheter med Russland er et faktum. Våre liv fortsetter som før, men det er mye som skjer på et politisk plan. Kan vi være med å påvirke dette? Forestillingen er skapt utifra folkelige synspunkter og gjør et poeng av tilsynelatende rare politiske bestemmelser, hyller eksisterende bevegelser og setter igang nye…

Liv Hanne er alene på scenen, men har med seg et sterkt knippe samarbeidspartnere som setter sine preg på bevegelsen, og gjør Nordområdebevegelsen i sin natur, til en sjangerkryssende kunstproduksjon. Nordområdebevegelsen er i seg selv ingen konstant, men baker inn nye situasjoner i forestillingen etterhvert som de oppstår. Slik holder den seg alltid tidsaktuell, nærværende og i bevegelse. Den kan like gjerne spilles på konferanser som i teatret, på engelsk som på norsk.

Info

Foresillingen er skapt av Liv Hanne Haugen i tett samarbeid med:
Charo Calvo, lydkomposisjoner
Arnold Johansen, billed og videokunst
Lawrence Malstaf, installasjon og lys
Trine Falch, kunstnerisk veileder
Anne Katrine Haugen, produksjon og veileder
Bibbi Moslet, dramaturgisk veileder
Anniken Romuld, grafisk tilrettelegging

Nordområdebevegelsen har så langt vært vist i Oslo (okt. 2011), Tromsø og Hammerfest (nov. 2011).
Støttet av: Barentssekretariatet, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende kusntnere, Finnmark Fylkeskommune, Tromsø Kommune