NICT6144

Søstre 11 år etter

I 2003 ble forestillingen Søstre til. Den ble vist 180 ganger og sett av ca 25.000 publikummere på turne med Riksteateret og Den Kulturelle Skolesekken. 11 år etter kom denne forestillingen, en frittstående oppfølger.

Premiere: Dansens Hus, Oslo matiné 9 mai, 2014.
Visninger: Tromsø, Harstad, Stokmarknes, Bodø, Bærum, Hammerfest, Olomouch (Tsjekkia), Montréal (Canada), København (DE), Vilnius (Litauen), Tallinn (Estland). 

Nå er Haugensøstrenes mor død og de gjenlevende søstrene hennes preget av høy alder. Igjen får vi et filmatisk møte med disse søstrene, og en bror – alle i den siste fasen av livet. Haugensøstrene går rett på og spør: Hva tenker dere om døden? Hvordan er det å eldes? Også seg selv stiller de de samme spørsmålene, og hvordan er det å miste en mor?

Et ønske om nok en gang å treffe disse fargerike tantene på film, sammen med et ønske om å sette søkelyset på aldring, tap og død – som en utfordrende men ikke desto mindre naturlig del av livet, gjør at de nå, 11 år seinere har skapt neste kapittel om søsterskap og nære relasjoner.

  • Det hele er så mesterlig gjennomført at jeg ikke husker om jeg pustet i løpet av forestillingen. Jeg husker bare at noe grep hardt rundt hjertet mitt og holdt det fast...

    Helle Østvik Finnmark Dagblad