Haugen Ulv i Skoen 1 Askepott, Anne Katrine Haugen, Reidar Sjøset, Maja Bohne Johnsen Foto Privat

Ulv i skoen

Forestillingen Ulv i skoen er primært en danseforestilling. Men den er også et samarbeid mellom to dansere og en forteller der bevegelse, dans, ord og musikk griper inn i hverandre og skaper overraskende assosiasjoner og bilder.

Premiere: Verkstedet, Tromsø Kulturhus, 19. oktober 2006.

Ulv i skoen er inspirert av kjente eventyr som Rødhette og Ulven, Askepott og Rapunsel. Med disse som utgangspunkt leker aktørerene seg; de vrir og vender på handlingen, lager nye slutter og lar eventyrene gå i møte med hverandre. Slik oppstår nye eventyr, som innbyr til å oppdage andre sammenhenger og meninger, noe som gir forfriskende og overraskende perspektiver på kjent stoff.

  • Grunn til å feire! Her er gode danseprestasjoner, det er morsomt, og til dels også overraskende. Det er altfor sjeldent at det gjøres noe slikt i Tromsø. Denne byen er sultefôret på egenprodusert dansekunst.

    Bladet Nordlys Terningkast 5
  • Denne forestillingen var ikke bare for voksne, men også i høy grad barn og unge. Den er spekket med mye dans og action, humor og ”dustete” kommentarer om hvordan eventyr kan og bør tolkes… Stykket fenger publikum, selv om det er ”rart” og veldig episk i svingene.

    Altaposten
  • Eventyrlig dans!

    Finnmark Dagblad

Sko, forgiftede epler og uregjerelige karakterer skaper situasjoner som til samme tid er eventyrlige og samfunnssaktuelle. Forestillingen evner både å ta vare på det barnlige, samtidig som den åpner opp for lagene, og de underliggende budskapene i disse eventyrene som har overlevet i flerfoldige generasjoner. Og er det forresten noen som har tenkt på hva som egentlig skjedde når Tornerose sov i 100 år…?

Ulv i skoen ble først produsert for et voksent publikum, og senere tilpasset skolebarn fra 5. klasse og oppover.

Info

Ide/Konsept/koreografi/Dans: Anne Katrine Haugen
Ide/Konsept/koreografi/Dans: Reidar Sjøset
Forteller/Tekst: Tone Bolstad Fløde
Skuespiller turne: Maja Bohne Johnsen
Komponist: Andres Fliflet
Dramaturgi: Marit Solbu
Scenografi: Hilde Reéne Oppdal
Lysdesign: Øystein Heitmann
Teknikker: Mats Larsen
Produksjon: Haugen Produksjoner
Lengde: 45 min
Målgruppe: 6 år-voksne
Språk: Norsk
Antall forestillinger: 46
Antall publikum: 5245
Siste spilte forestilling: 11 september 2008

Forestillingen hadde ur-premiere på Verkstedet, Tromsø Kulturhus 19 oktober 2006. Senere spilt på Assitej festivalen okt. 2006, Barents Dansefestival mars 2007, Markedet for Scenekunst 2007 og under en 2 ukers turné med Den Kulturelle Skolesekk i Finnmark sept 2007. Forestillingen ble oppkjøpt av Finnmark Fylkeskommune. Totalt 19 forestillinger med 2150 publikum. Ulv i skoen ble også oppkjøpt av Vest-Agder Fylkeskommune for en 3 ukers DKS turné i aug/sept 2008, hvorav totalt 27 forestillinger ble sett av tilsammen 3095 elever.

Støttet av; Norsk Kulturråd – fri scenekunst, Fond for Lyd og Bilde, Nordnorsk Kulturråd, Finnmark Fylkeskommune, Tromsø Kommune, Fond for Utøvende Kunstnere, Norsk Kultrurråd – Den Kulturelle Skolesekken, Norsk Kulturråd – koreografiutviklingstøtte

-”Jeg synes det var helt topp. Jeg liker godt å se teater med så mye dans og fortellinger” sier Carmen Rose Dahl (15) og triller en femmer på terningen. Hun lot seg bergta av danserne. Det lot til at Altaposten også gjorde det. Danserne holdt virkelig liv i denne festlige eventyrlige stund- som varte i førti minutter.