Sammen utfyller de hverandre [ ..] Det er en forestilling som er vanskelig å beskrive med ord, men som setter seg på huden.

De bruker begge sine kraftfulle evner om hverandre. Haugens fysiske utfoldelser i storslått dans er akkompagnert av Mari Boines særegne vokalstrofer, både på engelsk, samisk og norsk.
Boines sang alene gir publikum gåsehud, mens Haugens dans blir et visuelt holdepunkt og en uro som skaper dynamikk og kontraster i forestillingen.

Østlandets Blad anm.

Les flere anmeldelser her


Mari må danse, Liv Hanne må synge,
dermed avdekkes også gråsonene mellom disse to uttrykkene, som er uløselig knyttet til hverandre. Litt etter litt kommer Maria til syne: i den febrilske moren, jagende i ring med brystpumpe og hårspray, i den rasende kvinnen som nekter å være noens ‘healing princess’ og i en brilledame som endelig slipper ut bevegelsen.

Forestillingen berører heller det rituelle enn det religiøse og ikke uten humor skildres kvinnen av idag, mens parallellene trekkes 2000 år tilbake i tid.

Med på scenen er tre musikere fra Mari Boine Band, samt en roterende lysinstallasjon av den prisbelønte belgiske billedkunstneren Lawrence Malstaf. Regissøren Indra Lorentzen har satt sitt preg på forestillingen gjennom de særegne møtepunktene mellom tekst, bevegelse og sang.

Info

Konsept og ide: Liv Hanne Haugen og Mari Boine
Komposisjoner og sang: Mari Boine

Koreografi og dans:
Liv Hanne Haugen

Regi:
Indra Lorentzen
Installasjon og lys:
Lawrence Malstaf
Musikere:
Gunnnar Aug land, Ole-Jørn Myklebust, Bjørn-Charles Dreyer
Lydlandskap:
Charo Calvo
Kostymerådgiving:
Aili Strømsted
Produksjon og kunstnerisk veiledning:
Anne Katrine Haugen, Haugen Produksjoner
Lengde:
60 min.
Målgruppe:
Ungdom og voksne
Språk:
Norsk, samisk, engelsk
Antall forestillinger:
8
Antall publikum:
600

Ur- premiere på Dansens Hus 11 oktober 2008, spilt 11, 12, 13 okt. (tre utsolgte forestillinger).
Oppkjøpt av Akershus teater for turne september 2010; Lørenskog, Agder teater, (Kristiansand), Kolbotn, Bærum og Nøtterøy. Vist under Festspillene i Nord-Norge juni 2011.
Støttet av: Norsk Kulturråd, Sametinget og Fond for Lyd og Bilde.

 

Billedgalleri