Haugen Søstre 1 Liv Hanne og Anne Katrine Haugen Foto Erik Berg

Søstre

Søstre er en danseforestilling om søstre og nære familierelasjoner. Med humor og selvironi viser søstrene Anne Katrine og Liv Hanne Haugen gjennom dans, musikk, video og tekst hvordan samhørighet, rivalisering og kjærlighet u-unngåelig er flettet sammen i nære familierelasjoner.

Premiere: Festspillene i Harstad, 24. juni 2003.

Forestillingen begynner med en videodokumentar om moren og de syv søstrene hennes, som reflekterer over deres søsterskap. Mens kaffekannen sirkulerer og ostekaken inntas, ler, småskjenner og kommenterer de fortsatt på hverandre, mens de minnes oppveksten. Disse nære og intime portretter setter et anslag som de to søstrene tar videre på scenen.

 • Søstre med varm Sjarm. Med sikker teknikk, stor følsomhet og ikke minst et gedigent overskudd av humor og selvironi er disse søstrene sikre publikumsvinnere på dansescenen. De leker, sloss og har seg i full fortrolighet til stigende gjenkjennelsesglede i salen.

  Dagbladet
 • Strålende om søsterskapet.

  Finnmarken
 • Humor, masser av lun humor og glimt i øyet om søskenforhold […] Her er bøttevis av selvironi og evne til å le av seg selv.

  Bladet Nordlys Terningkast 5
 • Søstrene Haugen leverte tirsdag kveld en imponerende oppsetting.

  Finnmark Dagblad Terningkast 5
 • Glitrende Søstre. Det er verdens urettferdighet at ikke søstrene Liv Hanne og Anne Katrine Haugen er landskjent for sin dans… Til tross for det improvisatoriske preget både musikalsk og koreografisk, er forestillingen tett og uten dødpunkter.

  Vårt Land

Dansen utspinner seg i forskjellige faser og situasjoner: det klaustrofobiske tette ved at håret til søstrene er flettet sammen, frigjørelsen og opplevelsen av individualitet, der opplevelsen av bånd og samhørighet blir styrket. Nok et element som blir berørt er den subjektive opplevelsen av felles historie ved at begge søstrene, i tur og orden, gjengir sin subjektive opplevelse av en og samme situasjon. Den til tider illustrerende og andre ganger abstrakte dansen og de dokumentære videofilmene utfyller hverandre, og skaper slik kompleksitet og dybde i forhold til forestillingens tematikk.

Info

Ide, utføring og koreografi: Anne Katrine og Liv Hanne Haugen
Musikk komposisjon: Roger Ludvigsen
Live musikk: Øystein Blix
Video: Knut Skoglund i samarbeid med søstrene
Lys og tekniske tilrettelegging: Nicolas Horne
Dramaturgi: Marit Solbu
Produksjon: Haugen Produksjoner
Lengde: 60 min (kveldsforestilling), 50 min. (skoleforestilling)
Målgruppe: Familie
Språk: Norsk også spilt på engelsk
Antall forestillinger: 180
Antall publikum: 25.000

Søstre hadde ur-premiere 24 juni 2003 på Festspillene i Harstad. Den ble oppkjøpt av flere Fylkeskommuner; Troms, Finnmark, Vest-Agder, Sør-Trøndelag, Oppland, Møre og Romsdalen i forbindelse med Den Kulturelle Skolesekken, og av Riksteatret for en landsdekkende turné. I alt ble det spilt ca. 180 forestillinger i perioden 2003-06, og ca. 25.000 mennesker så forestillingen. Siste forestilling ble spilt: 22 oktober 2006

Støttet av; Norsk Kulturråd- fri scenekunst, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Tromsø Kommune, Finnmark Fylkeskommune, Norsk Kultrråd –koreografiutviklingstøtte, Nordnorsk Kulturråd, ABM utvikkling – Den Kulturelle Skolesekken