Søstre 11 år etter (2014)

“Det hele er så mesterlig gjennomført at jeg ikke husker om jeg pustet under hele forestillingen. Jeg kan bare huske at noe grep hardt om hjertet og holdt det fast…” Helle Østvik, Finnmark Dagblad

anmeldelse Søstre 11 år etter Tromsø mai14

FD anmeldelse Søstre 11 år etter side 1

FD anmeldelse Søstre 11 år etter side 2

Scenekunst.no

anmeldelse Søstre 11 år etter Västerbottens-Kuriren

 

TYGG! (2013)

«En helt ny og annerledes teater og danseopplevelse»,
«At ett enkelt ord kan romme så mye!»
«Jeg har drevet på i restaurantbransjen i over 20 år – og aldri sett noe lignende! Dette må ut til flere folk!», 

«Fantastisk å få lov å spise i stillhet!»

TYGG_iTromsø_20131024_s18

Nordområdebevegelsen (2011)

et dokudrama for et bevegelig scenerom

Liv Hanne Haugen har skapt et fantastisk konsept rundt forestillingen «Nordområdebevegelsen»… Den er overraskende, tankevekkende og morsom, og den bør samle folk.

Avisa Tromsø anm. terningkast 5

 


Frø Frø Frø (2010)

Skal du unne deg og barna [ ] en vakker liten førjulsgave, skal du gå på Rådstua i Tromsø og se «Frø Frø Frø»… Tekstene er barnlig fabulerende, enkle og morsomme og får både barn og voksne til å le… I kombinasjon med dansen og koreografien blir dette en estetisk opplevelse.
Nordlys anm. 4 des. 2010


En Ramme for Nostalgi (2009)

Grensesprengende Liv Hanne Haugen har brukt sin kloke fantasi til å skape noe annerledes som jeg ikke har sett på en scene tidligere.
Selv et piano som bokstavelig talt blir plukket i filler kan gi fra seg musikk som samspiller med en dans som har en enorm spennvidde – fra det følsomme som vil sprenge seg ut av tvangstrøyen, til det ville og vakre som er en hyllest til friheten.
Bladet Nordlys anm. Terningkast 5

 

Haugen fyller Rammene. Liv Hanne Haugen opptrer med stor autoritet, har ei utstråling på scenen som alle kan misunne henne, og hun skaper en fin dynamikk gjennom forestillinga som har god plass til både poesi og ekspressiv energi.
Frederik Croene og Liv Hanne Haugen skaper sammen musikk og dans som fungerer som en tett og intens enhet som står fjellstøtt.

Avisa Tromsø anm. Terningkast 5

 

 

JOIK (2009)

Hylende artig trommereise.
Altaposten anm. terningskast 5

De som ikke var der gikk glipp av en knallgod forestilling… Temaet er spennende og  interessant. Musikken er god, sangene og joikene fenger… Nydelig dans og fortellinger om joikens betydning   Historien er spennende,  lærerik og viktig…
Bladet Nordlys anm.

Alle de medvirkende har en fin gjøglerevne… Og også på det humoristiske området våger de å bruke seg selv. Forestillinga og  de medvirkende er blotta for selvhøytidelighet.
Avisa Tromsø anm.

 

 

 

 

Jesus sa: Gå nå du Maria, jeg orker ikke mer… (2008)

En nordnorsk åpenbaring. En sjelden gang spør man seg selv: hva har jeg sett? Mari Boine og Liv Hanne Haugen går i vakkert tospann om noe helt spesielt. [ ] de vil snakke til det som ikke har ord. Til det som ligger utenfor oss, inni oss. Ja, sjelen… Boine og Haugen har åpnet for det magiske og vakre.
Aftenposten anm.

 

 

Sammen utfyller de hverandre [ ] Det er en forestilling som er vanskelig å beskrive med ord, men som setter seg på huden.
De bruker begge sine kraftfulle evner om hverandre. Haugens fysiske utfoldelser i storslått dans er akkompagnert av Mari Boines særegne vokalstrofer, både på engelsk, samisk og norsk.
Boines sang alene gir publikum gåsehud, mens Haugens dans blir et visuelt holdepunkt og en uro som skaper dynamikk og kontraster i forestillingen.
Østlandets Blad anm.

Reisen/Mátki (2007-)

 

 

Leserinnlegg Hvem vet hvordan Sárákkhá danset_, Harals Gaski 19.07.2007, Nordlys, Mátki
Leserinnlegg Hvem vet hvordan haren hoppet_ Morten Kjerstad 23.07.2007, Nordlys, Mátki
Leserinnlegg, Jovisst får Sárákkhá danse! Kristin Mellem, 24.07.2007, Nordlys, Mátki
Leserinnlegg Beitemark for kunstnere og:eller akademikere, Hans R Mathisen, 27.07.2007, Nordlys, Mátki
Leserinnlegg, Reisen til Sárákkhás dans, Harald Gaski, 28.07.2007Nordlys, Mátki


LAG (2006)

«Lag» er ei forestilling med mye humor, men med lag av underliggende alvor. [ ] De tør å ta ting ned, la være å la ting skje. Det kan være spennende å se hva som oppstår i disse tomrommene.. [ ] Avisa Tromsø anm.

 

Ulv i Skoen (2006)

Grunn til å feire. Her er gode danseprestasjoner, det er morsomt, og til dels også overraskende. Det er altfor sjeldent at det gjøres noe slikt i Tromsø. Denne byen er sultefôret på egenprodusert dansekunst.
Bladet Nordlys anm. Terningskast 5

Denne forestillingen var ikke bare for voksne, men også i høy grad barn og unge. Den er spekket med mye dans og action, humor og ”dustete” kommentarer om hvordan eventyr kan og bør tolkes… Stykket fenger publikum, selv om det er ”rart” og veldig episk i svingene.
Altaposten anm.

Eventyrlig dans!
Finnmark Dagblad anm.


 

 

Søstre (2003)

Søstre med varm sjarm. Med sikker teknikk, stor følsomhet og ikke minst et gedigent overskudd av humor og selvironi er disse søstrene sikre publikumsvinnere på dansescenen. De leker, sloss og har seg i full fortrolighet til stigende gjenkjennelsesglede i salen.
Dagbladet anm.

 

Strålende om søsterskapet.
Finnmarken anm.

 

 

Humor, masser av lun humor og glimt i øyet om søskenforhold […] Her er bøttevis av selvironi og evne til å le av seg selv. Bladet Nordlys anm. Terningkast 5

Søstrene Haugen leverte tirsdag kveld en imponerende oppsetting.
Finnmark Dagblad anm. Terningkast 5

Glitrende søstre. Det er verdens urettferdighet at ikke søstrene Liv Hanne og Anne Katrine Haugen er landskjent for sin dans… Til tross for det improvisatoriske preget både musikalsk og koreografisk, er forestillingen tett og uten dødpunkter.
Vårt Land anm.